Frank Fiegel: inspirationskilden bag Skipper Skræk

Photo of author

By Schwab

Hvem var Frank “Rockey” Fiegel”?

Frank “Rocky” Fiegel blev født i USA af polske migranter. i 1887 sluttede han sig til den amerikanske flåde. Det var hans rolle som sømand, som senere skulle blive den usandsynlige inspirationskilde bag en af tegneserieverdenens mest ikoniske figurer: Popeye the Sailor Man (Skipper Skræk). Født den 27. januar 1868 og død den 24. marts 1947, levede Frank Fiegel et bemærkelsesværdigt liv, der senere blev omsat til en kultfigur, der stadig er populær den dag i dag.

Født og vokset op i Chester, Illinois

Frank Fiegel blev født og voksede op i Chester, Illinois, hvor han var kendt for sin stærke fysik og for at være en hårdtslående fyr, der ikke gav op. På grund af sin tætte, muskuløse krop og kampånd fik han kælenavnet “Rocky”, og det var dette kælenavn, der senere blev brugt til at inspirere navnet på Skipper Skræks rival i tegneserien, Bluto (tidligere kendt som Brutus).

Brutus og Skipper Skræk

Fiegel var også kendt for at være en barsk og hårdtarbejdende mand. Hans hårde livsstil og erfaringer som sømand afspejlede sig i Skipper Skræks karakter, der altid var klar til at kæmpe for retfærdighed og beskytte de svage.

Historien bag Skipper Skræk

Historien går, at Elzie Segar, skaberen af Skipper Skræk, blev inspireret til at skabe figuren efter at have hørt lokale historier om Frank Fiegel. Ifølge legenden var Segar en indbygger i Chester og kendte til Fiegels ry som en hård fyr, der aldrig gav op. Fiegel var også kendt for sin store appetit på spinat, og dette aspekt blev indarbejdet i Skipper Skræks karakter, der fik sin utrolige styrke fra at spise spinat.

Skipper Skræk blev introduceret i Segars tegneseriestribe “Thimble Theatre” i 1929 og blev hurtigt en favorit blandt læsere på grund af sin unikke personlighed og kampgejst. Skipper Skræk blev et symbol på styrke og modstandsdygtighed. Hans karakteristiske stemme og hans berømte linje “I yam what I yam an’ tha’s all I yam” (Jeg er, hvad jeg er, og det er alt, hvad jeg er) gjorde ham til en legende inden for populærkulturen.

Selvom Skipper Skræk var inspireret af Frank Fiegel, var figuren dog meget mere end blot en kopi af den virkelige person. Skipper Skræk blev en fiktiv helt og et ikon, der inspirerede generationer af læsere og seere. Han blev senere berømt i animerede kortfilm, tv-serier og film, og hans påvirkning i populærkulturen er stadig tydelig den dag i dag.

Frank Fiegel i Chester, Illinois

Frank “Rocky” Fiegel forblev imidlertid en lokal figur, der kun blev kendt i Chester-området i Illinois. Han levede et relativt stille liv og blev aldrig en offentlig personlighed på samme måde som hans tegnede alter ego. Han døde i en alder af 79 år, men hans arv lever videre gennem den ikoniske tegneseriefigur.

Frank Fiegel Den virkelige Skipper Skræk

Så næste gang du ser Skipper Skræk, husk at han blev inspireret af den usandsynlige helt, Frank Fiegel, en hårdtslående sømand, der blev en del af tegneseriehistorien.

Popeye The Sailor Man

En dedikeret hjemmeside til Popeye

Vil du vide mere om Skipper Skræk (Popeye), så er der rig mulighed online. Du kan tage et smut forbi Popeye.com, hvis du vil have endnu mere Skipper Skræk.

Popey nipple tattoo

Skriv en kommentar