5 Sjove historiske facts

Photo of author

By Schwab

Vi har gravet lidt rundt i historien og fundet 5 sjove og bemærkelsesværdige historiske facts frem.

1. Dronning Kleopatra var ikke egypter

Dronning Kleopatra fra Makedonien

På trods af hvad du måske tror, var den egyptiske dronning Kleopatra ikke egypter. Så vidt vi ved, var Kleopatra af græsk afstamning og efterkommer af general Ptolemæus, som tjente under Alexander den Store.

2. Thomas Edison opfandt ikke glødetrådspæren

Thomas Edison

Thomas Edison var indehaver af hele 1.093 patenter. Størstedelen af dem var dog ikke for hans egne opfindelser. Han var til gengæld dygtig til at udnytte andres patenter. I 1880 patenterede han glødetrådspæren. Det var dog ikke hans egen opfindelse, men derimod den britiske astronom og kemiker, Warren de la Rue, der opfandt glødetrådspæren 40 år før Edison.

3. Karl Benz var først med bilen

Henry Ford

Det var ikke Henry Ford, som mange tror, opfandt bilen med lanceringen af Ford T i 1908. Faktisk var bilen allerede opfundet i Europa af Karl Benz. Karl Benz patenterede den første automobil i 1886. Næsten 30 år før Henry Ford.

4. Ketchup var medicin i 1830’erne

5 Sjove historiske facts

I 1830’erne solgte man ketchup som medicin. Det skulle angiveligt være et helbredende middel, som kunne kurere lidelser som fordøjelsesbesvær, gulsot og diarré. Ideen blev først fremlagt i 1834 af den amerikanske læge Dr. John Cook Bennett, der solgte opskriften i form af tomatpiller.

5. Alexander den Store blev begravet levende

Alexander den Store

Forskere mener, at Alexander den Store blev begravet levende. Det begrundes med, at han formentlig led af en neurologisk lidelse kaldet Guillain-Barrés Syndrom. De mener at han blot var lammet, da han blev begravet.

Skriv en kommentar