Citater som du kender dem fra Ga-jolpakkerne

Photo of author

By Schwab

Hvad er et citat?

Et citat er en gengivelse eller referat af noget, som en person har sagt eller skrevet tidligere. Citater bruges ofte til at understrege eller illustrere en pointe, tilføje autoritet til en tekst eller give læseren indsigt i en persons tanker eller holdninger. Citater kan stammer fra en række forskellige kilder, herunder bøger, artikler, taler, interviews, film. De bruges ofte i journalistik, litteratur og i hverdagens samtaler for at styrke argumenter eller forklare ideer. Citater indeholder normalt de præcise ord eller sætninger, som den oprindelige kilde har sagt eller skrevet, og de er ofte omgivet af anførselstegn for at angive, at det er en direkte gengivelse.

Citater

Oprindelse af kendte citater

At falde i staver

At falde i staver er et udtryk, der først opstod indenfor bødkerfaget. Når man samlede tøndestave for at lave en tønde, kunne stavene falde fra hinanden, hvis træet i tønden blev for tørt. På den måde ‘faldt tønden i staver‘.

En gang til for Prins Knud

Udtrykkets oprindelse kan findes i Birgitte Reimer’s vise fra Cirkusrevyen i 1959. Sangen refererer til en begivenhed året før i det nyligt indviede Falkonercenter på Frederiksberg. Prins Knud var til stede ved premieren på balletten “Det Forsinkede Stævnemøde,” I balletten var der en kontrolversiel scene, som direktør Blicher-Hansen, var nysgerrig efter at høre Prins Knud’s mening om scenen.

Desværre måtte han høre Knuds kone, Caroline Mathilde, erkende, at de faktisk ikke havde set scenen, da den primært udspillede sig på den del af scenen, der ikke var synlig fra kongelogen. Blicher-Hansen beordrede derfor, at scenen skulle opføres påny, så prinseparret og BT journalist Arne Myggen Hansen, kunne se screnen.

Dagen efter skrev Hansen en artikel i BT om opførslen. Birgitte Reimer havde angivligt læst artiklen. Året efter sang hun under Cirkusrevyen, den berømte sang om begivenheden, som danner grundlag for udtrykket “En gang til for Prins Knud”.

Folk opfattede Prins Knud som langsom i opfattelsen

Denne begivenhed danner grundlaget for den berømte sang, der refererede til episoden og den udbredte opfattelse af, at Knud var en smule langsom i opfattelsen. Når vi idag siger “En Gang Til For Prins Knud”, så er det fordi, at man ikke helt har forstået noget.

Citater som du kender dem fra Ga-jolpakkerne

Citater fra Ga-Jol pakker og nær og fjern

Den, som ikke laver fejl, laver som regel slet ingen ting.

Demokrati er at uddele ansvaret på så mange, at det forsvinder.”

“Vi venter hele ugen på fredag, hele året på sommer og hele livet på lykken. Stop med at vente og begynd at leve.”

“En rejse på tusinde mil starter med det første skridt.” 
Lao Tzu

Det Sagde hun også i går.”
Tom McEwan

“Livet er det dejligste eventyr.” 
H.C. Andersen

“Du er modigere end du tror, stærkere end du ser ud til og klogere end du ved.” 
Vinnie the Poo

“Life is short. Smile while you still have teeth.”

“Hakuna Matata.”

“Beauty begins the moment you decide to be yourself.” 
Coco Chanel

“The greatest glory in living lies not in never falling but in rising every time we fall.” 
Nelson Mandela

“If you’re going through hell, keep going.” 
Winston Churchill

“Spiritus har reddet mange unge mennesker fra sport.”
Johnny Madsen

Skriv en kommentar