Det sagde hun også i går

Photo of author

By Schwab

Hvor stammer udtrykket ‘Det sagde hun også igår’ fra?

Oprindelse

‘Det sagde hun også i går’ blev første gang nævnt af Tom McEwan i den danske film ‘Kaptajn Klyde og hans vennner vender tilbage‘ fra 1980.

Hvem er Tom McEwan

Tom McEwan blev født den 9. august 1940 i Corby, England, og han er en dansk-britisk musiker og skuespiller. Hans far, en skotte, arbejdede som svejser i Glasgow, men senere flyttede familien til Corby, hvor Tom McEwan voksede op.

Han uddannede sig til lærer i Leicester, inden han flyttede til Danmark. Fra 1968 til 1974 arbejdede han som lærer på Hareskovens Lilleskole. Oprindeligt var han trommeslager i både britiske og danske musikgrupper. Han fik sit store gennembrud som skuespiller i musikgruppen Klyderne i slutningen af 1970’erne. De øvrige medlemmer var Jesper Klein og Jess Ingerslev.

Tom McEwan er også kendt for sin medvirken i børne tv. Sammen med Jess Ingerslev skabte han to populære børneserier i 1980’erne: “Nu Er Det Ikke Sjovt Længere” og to år senere “Ude På Noget”, hvor også Ghita Nørby og Tommy Kenter medvirkede. Han har også haft roller i tv-serien “Bryggeren” samt i julekalenderne “Torvet,” “Nissebanden i Grønland” og “Jul i Juleland.” Derudover har han bidraget med stemmer til flere af de klassiske dukkekalendere. I 1990 modtog han en Robert-pris for årets mandlige birolle i filmen “Århus by Night.”

I midten af 1990’erne blev Tom McEwan dansk statsborger. Han er gift med sin skuespillerkollega Terese Damsholt, og sammen har de sønnerne Tim McEwan og Oliver McEwan, begge musikere.

Tom McEwan spillede en rolle som en tyrkisk taxichauffør i filmen “Olsen-bandens flugt over plankeværket” fra 1981, hvor Olsen-banden narrede ham. Nogle af hans bemærkelsesværdige replikker fra filmen inkluderer: “Jaja, bare helt fedt, mand” og “De har taget vores røv.”

Hvis du ønsker at Tom McEwan og hans medvirken i TV og på film, så kan se mere på IMDB.

Skriv en kommentar