Berømte filmcitater gennem tiden

Photo of author

By Schwab

Filmen er en kunstform, der har underholdt masserne i over hundrede år. Gennem tiden har vi stiftet bekendtskab med mange monologer og dialoger. Nogle af disse er så ikoniske, at de er gået hen og blevet mindeværdige filmcitater. Disse citater er ofte blevet symboler for de film, de stammer fra, og i nogle tilfælde repræsenterer de en hel generation eller et bestemt øjeblik i filmhistorien.

Udvalgte filmcitater

Scarface – 1983

Husker du den ikoniske scene i Scarface, hvor Al Pacino råber “Say hello to my little friend”? Hvis ikke, så kan du se den her:

Al Pacino: “Say Hello to My Little Friend”

The Godfather – 1972

I den største gangsterfilm nogensinde, finder du også et af de mest kendte citater fra Hollywood.

Marlon Brando: “i’ll give him an offer he can’t refuse

Die Hard – 1988

Det er længe blevet diskuteret, om Die Hard er en julefilm. Hvor om alt er, så har John McClane aka Bruce Willis, skrevet sig ind i filmhistorien med et af de største citater: “yippee ki yay motherfucker“.

Bruce Willis: “Yippee ki yay motherfucker

A Few Good Men – 1992

I en dialog mellem Jack Nicholson og Tom Cruise, finder du et at tidens mest udtalte filmcitater.

Jack Nicholson: “You Can’t Handle the Truth!

Forrest Gump – 1994

Forrest Gump vandt 6 statuetter ved Oscaruddelingen i 1995. Ikke overraskende vandt Tom Hanks en Oscar for bedste hovedrole i filmen. Der kom også et helt unikt citat fra denne uforglemmelige film.

Tom Hanks: “Life is like a box of chocolate, You never know what you’re gonna get

The Terminator – 1984

En præsentation er ikke nødvendig. Arnold nailer den!

Arnold Schwarzenegger: “i’ll be back

Star Wars – fra 1977

I George Lucas’ Star Wars finder vi endnu et ikonisk udtryk, som er blevet brugt gennem hele Star Wars universet i 40 år.

May the Force be with you

The Sixth Sense – 1999

Den Sjette Sans var et sandt mesterværk med et helt eminent plot. I filmen får du også serveret et af de helt store citater.

Haley Joel Osment: “I see dead People

Kendte danske filmcitater

I Danmark har vi også nogle rigtige perler indenfor filmcitater. Vi har udvalgt et enkelt, som stikker ud, og det er uden sammenligning det mest ikoniske og mindeværdige citat i dansk filmhistorie.

Olsen Banden På Sporet – 1968

Morten Grunwald: “Skide godt Egon“.

Der er endu flere ikoniske filmcitater

Vores liste med filmcitater indeholder kun enkelte af de mange mindeværdige citater fra filmhistorien. Hvad der gør et citat mindeværdigt varierer fra person til person. Men det er utvivlsomt, at filmcitater er en vigtig del af vores kulturelle arv og fortsætter med at inspirere og underholde os år efter år.

Skriv en kommentar